INFO

Hej och välkommen till Täby Enskilda Gymnasiums mediaspelare.

Här kan du hitta medieproducerat material som elever på Det Digitala Samhället arbetat med i sina kurser.  Uppgifterna är ofta nära verklighetens krav på innehåll, metoder och kvalitet så vi arbetar med högkvalitativ utrustning för att det ska bli som på riktigt.

Mediekurserna på skolan är Medieproduktion 1-2, Digitalt skapande 1, Fotografisk bild 1-3, Journalistik, Reklam & Information (JRI1), Textkommunikation (driver skoltidningen Tegazine), Film & TV 1-2, Filmproduktion.

Vad är det Det Digitala Samhället?

Det Digitala Samhället är ett program på Täby Enskilda Gymnasium som insiktar sig mot media och kommunikation. Här får lära dig om det mediala i praktiken, så som film, foto, digitala produktioner och massa i mer i samband med hur det mediala fungerar i teorin och dess relation till samhället.

I vårt snabba och digitala samhälle behövs nyfikna och tänkande samhällsvetare som samtidigt behärskar alla de kommunikationssätt och kanaler vi använder. Alla människor kommunicerar, skapar film, foto och texter, men få är tränade i att göra det bra – så att budskapet når fram på bästa sätt. Idag måste chefer, ledare och politiker förstå hur medierna fungerar. Journalister och kommunikatörer måste kunna skapa foto och film. Medieskapare måste förstå hur samhället och politikerna tänker och resonerar. Allt hänger ihop.

Poängplan – Det Digitala Samhället

Vad du vill

Du vill studera vidare på högskola! Du tycker om att kommunicera! Du är intresserad av samhällsämnena och journalistik! Du tycker om digital bildbehandling, film och foto! Då passar Det Digitala Samhället dig!

Vad du får

Du läser alla de viktiga kurser som du behöver för att få behörighet till högskolan. Flera av dessa kurser ger dig också meritpoäng, till exempel Engelska 7, Moderna språk och Matematik 3. Du lär dig grunderna i medieproduktion, journalistik, foto, digital bildbehandling och film. Du lär dig hur medierna, konst, politik, historien och kulturen formar och påverkar vårt samhälle.

När du ska söka till Det Digitala Samhället
gyantagningen.se väljer du först Estetiska programmet. Där väljer du sedan Det Digitala Samhället.

Vad du gör efter utbildningen

Utbildningen ger dig samma högskolebehörighet som samhällsvetenskapsprogrammet och ekonomiprogrammet.

Valmöjligheter

Du väljer minst tre av kurserna Foto 1, Film- och tv-produktion 1, Journalistik, reklam och information 1, Matematik 3b och Moderna språk. Du kan välja alla fem.

Det Digitala Samhället är en utbildning som är baserad på det estetiska programmet, inriktning estetik och medier.

Senaste nyheterna från Det Digitala Samhället. Följ oss!